خمیازه کشیدن بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن بعد از عمل بینی طی دو یا سه روز اول پس از جراحی می تواند عوارضی مانند خونریزی ، افزایش تورم و التهاب ایجاد کند. به همین دلیل از جمله دغدغه های کسانی است که بعد از جراحی بینی نگران تغییر فرم جدید بینی در اثر فشار وارده به آن هستند. از آنجایی که برخی واکنش های طبیعی بدن مانند گریه کردن ، خندیدن ، عطسه کردن و البته خمیازه کشیدن به مدت طولانی می تواند به بینی فشار وارد کند ، نیاز به رعایت برخی نکات دارد تا دوره نقاهت و بهبودی بدون آسیب به موضع جراحی پشت سر گذاشته شود.

خمیازه کشیدن بعد از عمل بینی - دکتر نیلوفر مجدی نسب

 

خمیازه کشیدن پس از جراحی بینی مضر است؟

خمیازه بعد از جراحی بینی به تنهایی نمی تواند عامل آسیب زایی برای بینی باشد اما در طولانی شدن دوره درمان و بهبودی موثر است. از آنجایی که خمیازه کشیدن جزء رفتارهای غیر ارادی بدن است و کنترلی روی متوقف کردن آن نداریم ، بهتر است روی نحوه خمیازه کشیدن که می تواند باعث کاهش آسیب به بینی شود تمرکز کنیم.

عوارض خمیازه بعد از عمل بینی

خمیازه کشیدن عمیق و شدید طی دو یا سه روز اول پس از جراحی عوارضی مانند خونریزی ، افزایش تورم و التهاب در ناحیه و اطراف بینی و چشم ها را به همراه خواهد داشت. همچنین بروز یا تشدید کبودی ها در قسمت سر و صورت نیز از دیگر عوارض این واکنش غیرارادی می باشد. چرا خمیازه کشیدن پس از عمل بینی باعث خونریزی می شود؟ به دلیل اینکه حین خمیازه به مخاط بینی فشار وارد می شود و در طول جراحی ، این بخش هایی که دستکاری و حساس شده اند خونریزی می کنند. نکته مهم این است که چون به ساختار بینی آسیبی وارد نمی شود جای نگرانی وجود ندارد.

نحوه درست خمیازه کشیدن بعد از عمل بینی

  1. بهترین کار برای کاهش آسیب به بینی ، هنگام خمیازه کشیدن ، این است که با دهان باز خمیازه بکشید. در اینصورت از فشار وارده به بینی کاسته شده و تمام عضلات در بخش دهان فعال می شوند. بنابراین نحوه صحیح خمیازه بعد از عمل رینوپلاستی این است که دهان را نبندید و موقع باز کردن دهان نیز بیش از اندازه به آن فشار وارد نکنید.
  2. نکته بعدی با توجه به پیشنهاد بهترین جراح بینی تهران ، این است که بهتر است حین خمیازه ، بخیه های بینی را با دست نگه دارید. توجه داشته باشید که پانسمان را نباید فشار دهید و صرفا با سرانگشتان به آرامی لبه های پانسمان را به گونه ای پوشش دهید که مانع از بلند شدن یا باز شدن شوند. فشار به بینی می تواند آسیب دو چندان به ناحیه جراحی شده وارد کند.

چجوری خمیازه ام را کنترل کنم؟

اینکه چگونه جلوی خمیازه کشیدن را بگیریم تا فشار کمتری به بینی جراحی شده وارد شود موضوعی است که در این قسمت به آن می پردازیم. لازمه کنترل بهتر خمیازه آشنایی با علت خمیازه زیاد بعد از جراحی بینی است. مغز در اثر بالا رفتن دی اکسید کربن بدن و افزایش دما در محیط خود با کمبود اکسیژن روبرو می شود. کاهش اکسیژن ، بی خوابی و خستگی و تغییر فشار در گوش میانی باعث بر هم خوردن تنظیمات بدن شده و با خمیازه کشیدن سعی در جبران این خستگی می کنیم. از این جهت است که از رخ دادن خمیازه به طور مطلق نمی توان جلوگیری کرد؛ اما با استفاده از روش هایی که در ادامه شرح داده می شود می توان آن را کنترل کرد تا آسیب کمتری به بافت جراحی شده بینی وارد شود.

چند راهکار کاهش خمیازه پس از جراحی بینی

  • بدن را خنک نگه دارید. خنک ماندن بدن مانع از افزایش دمای مغز شده و افرادی که عمل زیبایی بینی انجام داده اند از این طریق می توانند خمیازه ها را کمتر کنند. برای استراحت محیط های خنک را انتخاب کنید و کمپرس آب سرد روی سر خود بگذارید. این راهکارها تاثیر چشمگیری بر کاهش خمیازه ها خواهد داشت.
  • حضور در محل های پر تنش و اضطراب زا را به حداقل برسانید. بروز استرس های محیطی باعث خستگی و کسالت روان شده و در پی آن خمیازه کشیدن ها شروع می شود. از این جهت پیشنهاد می شود افراد در طول دوران نقاهت پس از جراحی زیبایی بینی در حالت آرامش و استراحت به سر ببرند و کمتر در پی تنش و استرس باشند.
  • از سفرهای هوایی دوری کنید. همان طور که در بخش قبل عنوان شد تغییر فشار در گوش میانی باعث به هم خوردن تعادل بدن می شود. واکنش طبیعی بدن برای بازگرداندن این تعادل خمیازه کشیدن است. سفرهای هوایی به جهت اینکه بدن را با تغییر فشار و گرفتگی گوش روبرو می کنند می توانند عاملی برای خمیازه کشیدن های مداوم باشند که باعث فشار آمدن به بینی می شود.
  • استراحت و خواب کافی را در اولویت قرار دهید. بدن آرام و بدون خستگی به طور طبیعی کمتر خمیازه می کشد. خوابیدن زود هنگام در شب ، دیرتر از حد معمول بیدار شدن هنگام صبح و عدم پرداختن به فعالیت های سنگین مانع از کرختی و خستگی بدن می شود. در نتیجه کمتر نیاز به خمیازه کشیدن خواهید داشت.
  • آب کافی بنوشید. هیدراته ماندن بدن می تواند کمک زیادی به بشاش بودن و پر انرژی شدن شما داشته باشد. ضمن اینکه تا حد ممکن از نشستن های طولانی مدت در یک وضعیت ثابت خودداری کنید و هر بیست دقیقه یکبار تحرک داشته باشید. حرکات کششی بدون فشار آوردن به سر و پایین انداختن و یا جلو آوردن سر از خمیازه کشیدن زیاد پیشگیری می کند.

دکتر نیلوفر مجدی نسب

دکتر نیلوفر مجدی نسب هستم ؛ فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه جندی شاپور اهواز و فارغ التحصیل تخصص گوش و حلق و بینی و سر و گردن با رتبه برتر از دانشگاه شهید بهشتی تهران و عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران  هستم.  خوشحالم که توانستم در زمینه  زیبایی و درمانی عمل جراحی های موفق  داشته باشم. 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها