جراحی لوزه

جراحی لوزه یکی از راهکارهای درمانی برای بهبود و درمان مشکلات تنفسی و التهابی است. در پشت گلوی هر فرد دو لوزه وجود دارد که به عنوان مانعی برای ورود هر نوع میکروب به درون گلو و بدن عمل می کنند. اما در برخی از افراد به دلایل متفاوت ممکن است که لوزه ها عفونت کرده و بزرگ تر از سایز اصلی خود شوند و یا به مرور دچار سنگ لوزه شوند.

به گفته دکتر نیلوفر مجدی نسب ، بهترین متخصص گوش حلق و بینی در تهران اگر این ملتهب شدن گلو مکرر تکرار گردد بی شک به عمل آن احتیاج خواهید داشت. در نتیجه بهتر است که ادامه این متن را با دقت مطالعه کنید که بتوانید راه کارهای درمانی و زمان دقیق مراجعه به پزشک را آگاه شوید. بهتر است همیشه با دانش قبلی به دنبال راهی برای برطرف شدن مشکلات باشید با این روش شما می توانید بهترین نتیجه را از روند پیش رو دریافت نمایید.

جراحی لوزه - دکتر نیلوفر مجدی نسب

جراحی لوزه راه کاری برای این بیماری

همانطور که می دانید با التهاب و تورم لوزه ها ، سایز آن ها بزرگ شده و مسیر تنفسی بیمار را با مشکل مواجه می سازند. در برخی موارد با استفاده از داروهای تجویز شده این وضعیت بهبود می یابد اما در بعضی دیگر تنها راه درمانی ، جراحی لوزه خواهد بود.

لوزه چیست ؟

بهتر است قبل از اینکه به عمل لوزه بپردازیم ابتدا مفهوم دقیق این اندام حساس را متوجه شویم و بدانیم در واقع چه وظیفه ای دارد. لوزه در واقع بافت های لنفاوی در دو طرف گلو هستند که وظیفه مراقبت را بر عهده دارند و مانعی برای ورود هر نوع میکروب و ویروس به مسیر تنفسی می باشند.

علت بزرگ شدن لوزه ها چیست؟

بسیاری این سوال را مطرح می کنند که عملکرد لوزه برای چیست؟ باید بدانید که در روند شناخت علل بیماری زا و حتی دفاع علیه آنان بسیار کارآمد می باشد. با این وضعیت اگر عفونت مکرر بوده و پی در پی به وجود بیاید می توان دلیلی بر افزایش اندازه باشد. بزرگی این عضو باعث می شود رشد صورت دچار مشکل شده یا مسیر تنفسی با خلل مواجه شود.

لوزه سوم چیست ؟

این لوزه ، ساختاری مانند دیگر لوزه ها دارد و در کام و بالای سقف دهان قرار گرفته است. تغییر ابعاد لوزه سوم می تواند منجر به تنگی نفس ، خرخر شبانه و عوارض قلبی شود. در نهایت بایستی با جراحی لوزه آن را تخلیه کرد. در علم پزشکی به برداشتن این لوزه آدنوئیدکتومی می گویند.

نشانه های تورم در لوزه

عللی که باعث می شود فرد به این بیماری شک داشته باشد و برای درمان آن به دکتر مراجعه کند می تواند به مشکل در بلع و بالا رفتن درجه حرارت بدن و احساس تورم در غده های بزاقی مربوط باشد. پزشک با انجام معاینات تکنیکال تمامی جوانب را مورد بررسی قرار داده و به فرد می گوید تورم لوزه به چه اندازه بوده و آیا با مصرف دارو برطرف می شود یا نیاز به جراحی لوزه دارد.

عمل لوزه به چه صورت انجام می پذیرد ؟

در مواردی که دکتر برای درمان این بیماری ، عمل را توصیه می کند با توجه به وضعیت بیمار ممکن است تکنیک های متفاوتی به کار گیرد. به یاد داشته باشید که جراحی لوزه هیچ نوع دردی را برای فرد به همراه نخواهد داشت. این پروسه باید با دهان باز انجام پذیرد. یکی از ریسک های این عمل در واقع میزان خونریزی در آن است که می تواند افزایش یابد. از همین رو باید بسیار مراقب باشید که قبل از انجام این پروسه ، از مصرف هر نوع داروی رقیق کننده خون پرهیز کنید که این عارضه برای شما افزایش نیابد.

اهداف عمل کردن لوزه

همانطور که در بالا مطالعه کرده اید می دانید انجام دادن جراحی لوزه در واقع برای درمان می باشد که لیستی از این موارد به شرح زیر عبارت هستند از:

  • التهاب مزمن ، مکرر یا شدید
  • مشکلات مرتبط با لوزه بزرگ
  • خونریزی های لوزه

چه گروهی از افراد به عمل لوزه نیاز خواهند داشت ؟

این عمل در واقع در میان اشخاص سن پایین مانند کودکان به نسبت بزرگسالان بیشتر بروز می کند. اما با این وجود ممکن است که در هر طیف سنی این بیماری را تجربه کنید. به صورت کلی ، جراحی التهاب لوزه تنها راه درمانی آن نمی باشد. ابتدا باید توسط بهترین دکتر متخصص گوش و حلق و بینی مورد معاینه قرار بگیرید. سپس با توجه به وضعیت شما و میزان پیشرفت بیماری به شما اطلاع داده می شود که آیا این روند به جراحی نیاز دارد یا خیر. اما اگر شما در مدت زمان طولانی تحت درمان دارویی هستید اما میزان تورم لوزه ها کاهش نیافته بهتر است که عمل لوزه را انجام دهید.

اقدامات قبل از جراحی لوزه

در جهت اقدام به برداشتن لوزه های ملتهب می بایست توصیه های جراح لوزه را پیش از عمل مورد توجه قرار دهید.

  • همانطور که همگی می دانید در روند این پروسه احتمال افزایش خونریزی بالاست و برای ممانعت از این اتفاق می بایست دو هفته قبل از جراحی لوزه استفاده از هر نوع داروی رقیق کننده خون را کنار بگذارید. این ماده می تواند ریسک خونریزی را در حین عمل چند برابر کند.
  • بهتر است که در صورت ابتلا به بیماری های مزمن و وراثتی دکتر را در جریان قرار دهید.
  • به یاد داشته باشید که شب قبل از جراحی لوزه بهتر است آخرین وعده غذایی ، سبک مصرف شود. زیرا این کار باعث می شود که فرد در زمان ریکاوری و به هوش آمدن عوارضی را متحمل نشود.

مراقبت های بعد از عمل لوزه

  • بهتر است که پس از هوشیاری استراحت کنید که بدن بتواند توانایی خود را بازیابی کند.
  • استفاده از مواد خوراکی مغذی را فراموش نکنید که به درمان سریع تر کمک شایانی می کند.
  • به یاد داشته باشید که در روند مراقبت های بعد از جراحی لوزه در بزرگسالان می بایست از انجام فعالیت های سنگین بدنی به طور جدی خودداری کنید.
  • نهایت ممانعت از دوش گرفتن 12 ساعت بعد از عمل کردن لوزه ها می باشد و پس از آن بلامانع است.
  • روند خوردن و نوشیدن را بهتر است که 6 الی 7 ساعت بعد از عمل آغاز کنید.
  • در محل استقرار بهتر است که از دستگاه بخور سرد استفاده شود که مخاط بینی شما خشک نشود.
  • بهتر است که برای مراقبت از نتیجه نهایی به دست آمده از روند جراحی لوزه از سرفه کردن وصاف کردن گلو خودداری کنید.

جراحی کردن لوزه در بزرگسالان خطرناک است ؟

برداشتن لوزه های التهاب دار در واقع در دسته عمل های درمانی قرار می گیرد و بسیاری از افراد با سن بالا به دلیل بروز عفونت در لوزه ها ممکن است به انجام آن روی بیاورند. این پروسه برای افراد محدودیت خاصی را شامل نمی شود زیرا این روند برای درمان یک بیماری است و به طور معمول بیشتر اشخاص می توانند از مزیت های آن بهره مند شوند.

عوارض جراحی لوزه

بی شک ، بدن به روندهای تهاجمی واکنش نشان می دهد که در واقع همان عارضه های بعد از عمل لوزه می باشد. به یاد داشته باشید که هر نوع تغییری که روی بدن اعمال می شود می تواند پیامدی را به دنبال داشته باشد. جراحی کردن لوزه برداشت موارد ملتهب می باشد و برای بهبود و برطرف شدن ایراداتی است که ممکن است به همراه داشته باشد. در صورتی که فرد در روند انتخاب بهترین متخصص گوش و حلق و بینی دقت بالایی را به خرج داده باشد می تواند از ایمن بودن این پروسه مطمئن باشد. در غیر اینصورت احتمال بروز هر نوع پیامد همانند عفونت و تورم زبان برای بیمار وجود دارد.

دکتر نیلوفر مجدی نسب هستم ؛ فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه جندی شاپور اهواز و فارغ التحصیل تخصص گوش و حلق و بینی و سر و گردن با رتبه برتر از دانشگاه شهید بهشتی تهران و عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران  هستم.  خوشحالم که توانستم در زمینه  زیبایی و درمانی عمل جراحی های موفق  داشته باشم. 

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها