ورم بعد از عمل بینی + علت ، انواع ، راهکار کاهش سریع

عمل جراحی بینی مانند سایر جراحی‌ ها به دلیل داشتن ماهیت تهاجمی و اجرای آن با مداخله تیغ جراحی ، عوارضی را به همراه دارد که ورم بعد از عمل بینی یکی از آن ها می باشد. افرادی که عمل زیبایی بینی انجام می دهند ، مقداری ورم بینی بعد از رینوپلاستی را تجربه خواهند کرد. شدت تورم بعد از جراحی بینی در هر بیمار بر حسب تکنیک استفاده شده ، مهارت دکتر عمل بینی و دامنه تغییرات و کار انجام شده روی بینی ، متفاوت است. جراح و متخصص بینی ، مراقبت هایی را جهت اجرا بعد از جراحی زیبایی بینی به بیمار خود توصیه می کند که می تواند راهکارهای مفیدی برای از بین بردن و کاهش ورم بعد از جراحی بینی باشد.

عکس ورم بینی بعد از جراحی

علت ورم بینی بعد از عمل چیست؟

در طول جراحی زیبایی بینی ، فشار و ضربه هایی به بینی وارد می شود. همچنین احتباس مایعات در بافت بینی نیز اتفاق می افتد که از دلایل اصلی ایجاد ورم بعد از عمل جراحی بینی محسوب می شوند. به مرور زمان که اجزای جراحی شده بهبود پیدا می کنند ، تورم در بینی بعد از عمل نیز کاهش می یابد. ضخامت پوست ، نوع بافت بینی ، تکنیک جراحی رینوپلاستی به کار رفته توسط بهترین جراح بینی تهران و وسعت درمان ، شدت ورم بعد از عمل بینی را تحت تاثیر قرار می دهد. نوک بینی یکی از بخش هایی است که در مقایسه با سایر بخش ها ، بعد عمل ، ورم بیشتری را تجربه می کند و به زمان بیشتری برای فروکش کردن بعد از جراحی نیاز دارد.

چه عواملی در زمان بهبودی ورم بینی بعد از رینوپلاستی موثر هستند؟

عوامل متعددی بر زمان بهبودی ورم بینی بعد از جراحی تاثیرگذارند که عبارت هستند از :

  • نوع و تکنیک های استفاده شده در جراحی
  • میزان آسیب دیدگی و ضربه دیدگی
  • رعایت مراقبت‌ های پس از جراحی
  • سن و وضعیت جسمانی متقاضی
  • نوع بافت و استخوان های بینی
  • واکنش بدن بیمار به جراحی
  • مهارت و تجربه جراح
  • میزان شکستگی بینی
  • نوع پوست بینی

انواع ورم بینی بعد از عمل جراحی

  • ورمی که ناشی از التهاب ایجاد شده پس از عمل زیبایی بینی است و در اثر ایجاد برش ها و کار روی بافت بینی ایجاد می شود ، ورم اولیه می باشد که در بینی گوشتی به دلیل ضخامت پوست در مقایسه با بینی استخوانی شدت بیشتری داشته و اغلب بین یک دوره ۱ تا ۶ ماه پس از جراحی بینی برطرف می شود.
  • نوع دیگری از ورم بعد از جراحی بینی ، ورم ثانویه است که به دلیل احتساب مایع میان بافتی در زیر پوست بینی ایجاد می شود و ممکن است چندین ماه طول بکشد تا به طور کامل این ورم جراحی بینی از بین برود. بهبود ورم ثانویه بینی ، اغلب به یک سال زمان نیاز داشته و فروکش کردن ورم بینی گوشتی بعد از عمل حتی تا دوسال هم طول می کشد.

برای دریافت مشاوره تخصصی از دکتر نیلوفر مجدی نسب، فرم زیر را تکمیل کنید.

سه دسته اصلی تورم در بینی بعد عمل جراحی

به طور کلی ورم بینی بعد از رینوپلاستی به 3 دسته تقسیم می شود که به شرح زیر است:

  1. ورم حاد : ورم حاد به ورمی گفته می شود که به طور ناگهانی پس از جراحی بروز می‌ کند و در 24 تا 48 ساعت اول پس از جراحی بیشتر می شود و به مرور زمان کاهش می یابد.
  2. ورم مزمن : ورم مزمن برای مدت زمان طولانی‌ تری ادامه می‌ یابد و ممکن است چند هفته الی چند ماه زمان ببرد تا به طور کامل بهبود یابد. این نوع ورم ممکن است ناشی از تاخیر در فرآیند التیام بافت‌ ها یا عفونت باشد.
  3. ورم کاذب : ورم کاذب به دلیل تجمع مایعات یا تغییرات موقتی در بافت‌ ها و تغییرات فشار خون بوجود می آید و یک نوع ورم موقتی بوده و معمولا به سرعت بهبود می یابد.

برای کاهش ورم بعد از عمل بینی چه باید کرد؟

  • اجتناب از خم کردن سر در دو هفته اول بعد از عمل جراحی بینی و خوابیدن به پشت در حالت لمیده با استفاده از چند بالش بالاتر
  • چسب زدن به بینی طبق روش آموزش داده شده توسط بهترین جراح بینی تهران 
  • استراحت دادن به بدن خصوصاً در دو هفته اول پس از جراحی زیبایی بینی 
  • اجتناب از بلند کردن اجسام سنگین و فعالیت های ورزشی شدید
  • استفاده از کمپرس سرد خصوصا در دو روز اول بعد از عمل بینی
  • اجتناب از فین کردن حداقل ۳ هفته بعد از عمل دماغ 
  • شستشوی بینی بعد از عمل با استفاده از سرم شستشو
  • اجتناب از خوردن نمک و غذاهای فراوری شده
  • دوری از محیط های گرم و نور خورشید

تاثیر استفاده از چسب در کاهش ورم بینی

استفاده از چسب بینی بعد از جراحی بینی به طور مؤثری در کاهش تورم بینی نقش بسزایی دارد. لازم به ذکر است چسب زدن بینی بعد از جراحی بینی با ایجاد فشار ملایم بر روی پوست و بافت‌ های زیرین ، تجمع مایعات اضافی را کاهش می‌ دهد و از ورم شدید جلوگیری می‌ کند. همچنین ، چسب بینی ساختار جدید بینی را تثبیت کرده و از جابجایی بافت‌ ها و درد جلوگیری می‌ کند. بهتر است بدانید مدت زمان استفاده از چسب بینی با توجه به تشخیص جراح و نوع جراحی و شرایط جسمانی شما عزیزان بستگی دارد اما به طور کلی حداقل باید به مدت 4 هفته از چسب استفاده نمایید.

آیا تزریق کورتون به کاهش باد بینی کمک می کند؟

در برخی موارد که شدت ورم بینی بعد از عمل زیاد است و سرعت فروکش کردن آن طبق انتظار پیش نمی رود ، ممکن است جراح خوب بینی ، تزریق کورتون برای کاهش ورم بعد از جراحی بینی را تجویز کند. این روش بیشتر در بینی‌ های گوشتی که میزان ماندگاری و مقاومت ورم در از بین رفتن و فروکش کردن در بینی ، از شدت بیشتری برخوردار است کاربرد دارد. در مواردی نیز پزشک با تجویز آمپول تریام هگزال به کاهش تورم بینی اقدام می کند.

خوراکی های مناسب برای کاهش تورم بینی

  • نوشیدن مقدار فراوان آب برای کمک به دفع سموم و هیدراته نگهداشتن بدن
  • میل کردن آناناس که حاوی آنزیم بروملین بوده و در کاهش التهابات و بهبود زخم ها بسیار مفید است
  • مصرف قرص آناهیل که به نام قرص اناناس نیز معروف است و می تواند کمک قابل ملاحظه ای در کاهش ورم بعد از جراحی بینی داشته باشد. البته لازم است برای مصرف این قرص با دکتر خوب عمل بینی خود مشورت کنید.
  • مصرف آب کرفس برای از بین برندن التهاب

بهترین قرص برای کاهش ورم بینی بعد از عمل

قرص آناهیل که به قرص آناناس نیز معروف است حاوی مقادیر فراوان ویتامین ث می باشد که در سرعت گرفتن کاهش ورم بینی بعد از جراحی بینی بسیار مفید است. البته در خصوص مصرف این قرص لازم است حتماٌ با دکتر عمل بینی مشورت کنید.

چقدر طول می کشد تا باد بینی بعد از عمل بخوابد ؟

سرعت فروکش کردن ورم بعد از عمل جراحی بینی در بیماران مختلف متفاوت است. به طور کلی ، ورم ‌اولیه بینی اغلب در طول یک دوره ، چند هفته پس از عمل بینی فروکش می کند. البته ورم بینی مزمن یا ثانویه بینی به چند ماه و حتی تا ۲ سال زمان برای بهبودی نیاز دارد.

آیا ورم بینی استخوانی زودتر از ورم بینی گوشتی می خوابد؟

میزان ورم در بینی های استخوانی نسبت به بینی گوشتی بسیار کمتر بوده و اغلب زمان فروکش کردن ورم بینی استخوانی بعد از عمل ، کوتاه تر است. در بهترین حالت ، ورم بینی استخوانی در طول یک دوره شش تا هشت ماهه فروکش می کند ولی اگر ضخامت پوست زیاد باشد ممکن است مدت بهبود ورم و فروکش کردن باد بینی بعد از عمل طولانی تر شود.

چرا باید از مصرف نمک بعد از عمل بینی خودداری کرد ؟

نمک باعث می شود که مایعات در بافت بینی حبس شده و تورم بینی بیشتر شود. بهتر است از خوردن هر گونه مواد غذایی که حاوی مقدار زیادی نمک است اجتناب کنید. غذاهای فراوری شده نیز حاوی سدیم می باشند و شدت ورم بعد از جراحی بینی را بالا می برند. پس بهتر است به جای آن ها در طول دوره بهبود و ریکاوری بعد از عمل زیبایی بینی از غذاهای سالم در برنامه غذایی خود استفاده کنید.

دکتر نیلوفر مجدی نسب

دکتر نیلوفر مجدی نسب هستم ؛ فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه جندی شاپور اهواز و فارغ التحصیل تخصص گوش و حلق و بینی و سر و گردن با رتبه برتر از دانشگاه شهید بهشتی تهران و عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران  هستم.  خوشحالم که توانستم در زمینه  زیبایی و درمانی عمل جراحی های موفق  داشته باشم. 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها