افتادگی نوک بینی پس از عمل به دلایلی مانند تکنیک جراحی نامناسب ، اسکلت بینی و عدم مراقبتهای پس از عمل رخ میدهد. انتخاب یک جراح با تجربه و رعایت دقیق مراقبتهای بعد از جراحی میتواند در حفظ فرم نوک بینی بعد از عمل موثر باشد. در صورت بروز افتادگی با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین راهحل را ارائه دهد.
افتادگی نوک بینی پس از عمل چرا رخ می دهد؟
نوک بینی بعد عمل چقدر پایین می آید؟ همان طور که گفته شد افتادگی نوک بینی بعد از عمل جراحی بینی و شدت آن میتواند به دلایل متعددی رخ دهد. از جمله این موارد می توان به نوع پوست و مراقبتهای بعد عمل اشاره داشت. اگر جراحی غیر اصولی انجام شود نوک بینی کمی بیشتر از حد معمول پایین آمده و دچار افتادگی در نوک بینی خواهیم بود. در ادامه مهمترین دلایل این مساله بررسی می شوند:
تکنیک جراحی نامناسب
اگر حین عمل ، جراح بافتهای نگهدارنده و غضروفهای نوک بینی را بیش از حد برداشته یا تضعیف کرده باشد ، ساختار بینی ممکن است نتواند نوک بینی را در جای خود نگه دارد. استفاده نکردن از تکنیکهای تقویتی (مانند گرافتها) نیز میتواند باعث ناپایداری نوک بینی شود.
ضعف غضروفهای بینی
اگر غضروفهای نوک بینی بهصورت طبیعی ضعیف باشند و جراح از گرافتهای تقویتی استفاده نکند ، بروز افتادگی نوک بینی بهخصوص در بینیهای گوشتی بیشتر و شایع تر اتفاق می افتد.
پوست سنگین و ضخیم
در افراد با پوست ضخیم که مشخصه بینی های گوشتی است ، حجم زیاد پوست فشار بیشتری به غضروفهای نوک بینی وارد کرده و باعث افتادگی خواهد شد.
فرایند طبیعی ترمیم و تغییر بافتها
پس از جراحی ، بافتهای بینی دچار تغییرات طبیعی میشوند. اگر پوست یا بافتهای زیرین خاصیت ارتجاعی زیادی داشته باشند ، ممکن است به مرور دچار افتادگی شوند. با بهتر شدن موضع جراحی و بهبود یافتن جای بخیه ها ممکن است بالا بودن نوک بینی بعد از عمل تغییر شکل داده و به دلیل اینکه بافت نوک بینی بلند می شود ،شکل کلی بینی افتاده به نظر می رسد.
خطای جراحی در تنظیم زاویه نوک بینی
زاویه مناسب بین نوک بینی و لب بالا معمولاً باید بین 90 تا 105 درجه باشد. اگر جراح این زاویه را بیش از حد تیز یا صاف تنظیم کرده باشد ، افتادگی نوک بینی در آینده محتملتر است.
برای جلوگیری از افتادگی نوک بینی بعد از عمل ، این زاویه باید برای خانمها بین ۹۵ تا 105 و حداکثر 110 درجه و در آقایان نیز بین ۹۰ تا ۹۵ درجه یا حداکثر 100 درجه باشد. اگر زاویه نوک بینی بیشتر شود، در اصطلاح بینی عروسکی یا فانتزی شده و اگر از این زاوایا کمتر باشد ، افتادگی نوک بینی به وجود می آید.
عدم استفاده از تکنیکهای مناسب در جراحی بینی گوشتی
در بینیهای گوشتی ، جراحی به تکنیکهای خاص و تقویتی نیاز دارد. اگر این نکات رعایت نشود ، افتادگی نوک بینی به دلیل ضعف ساختاری رخ میدهد.
سایر موارد موثر
- عدم استفاده از گرافت یا بخیههای تقویتی: اگر جراح از گرافتها (غضروفهای تقویتی) یا بخیههای محکم برای تثبیت نوک بینی استفاده نکرده باشد، احتمال افتادگی وجود دارد.
- مراقبتهای نادرست پس از عمل: ضربه زدن به بینی ، فشار آوردن به نوک آن یا خوابیدن روی صورت پس از جراحی میتواند باعث تغییر موقعیت نوک بینی و افتادگی آن شود.
پیشگیری از افتادگی نوک بینی
انتخاب جراح ماهر و با تجربه: بهترین جراح بینی تهران تکنیکهای تقویتی لازم برای حفظ فرم نوک بینی را به کار میگیرد.
استفاده از گرافت تقویتی: در بینیهای گوشتی یا غضروفهای ضعیف، استفاده از گرافتها ضروری است.
رعایت مراقبتهای پس از جراحی: از وارد شدن ضربه به بینی جلوگیری کنید. به توصیههای پزشک در مورد نحوه خوابیدن و استفاده از چسب بینی توجه کنید.
صبر در ترمیم شدن بینی: نتایج نهایی جراحی بینی معمولاً تا یک سال بعد از عمل مشخص میشود ، زیرا تورم و تغییرات طبیعی ممکن است ظاهر بینی را تحت تأثیر قرار دهد.
درمان افتادگی نوک بینی پس از عمل
اگر افتادگی نوک بینی به قدری شدید باشد که نتایج جراحی را مختل کند ، نیاز به جراحی ترمیمی (ریویژن رینوپلاستی) خواهد بود. در موارد خفیف تر با تزریق فیلرهای موقت یا روشهای غیر جراحی تا حدودی این مشکل برطرف می شود.
ترمیم افتادگی نوکی بینی بعد از عمل چقدر امکان پذیر است؟
ترمیم افتادگی نوک بینی بعد عمل رینوپلاستی به راحتی امکان پذیر است ، اما میزان موفقیت آن به شدت افتادگی ، علت اصلی و شرایط اولیه بینی بستگی دارد. این ترمیم معمولاً به دو روش اصلی انجام میشود: جراحی ترمیمی (ریویژن رینوپلاستی) و روشهای غیر جراحی موقتی. در ادامه جزئیات این موضوع بررسی شده است:
جراحی ترمیمی (ریویژن رینوپلاستی)
چگونگی انجام جراحی ترمیمی: در این روش، ساختار نوک بینی با استفاده از تکنیکهای خاص تقویت میشود. از گرافتهای غضروفی (معمولاً از غضروف گوش یا دنده) برای تقویت نوک بینی استفاده شده و زوایای بینی با توجه به فرم صورت و نیازهای بیمار تنظیم میشوند.
موارد مناسب برای جراحی ترمیمی شامل افتادگی شدید نوک بینی است که به ساختار کلی بینی آسیب زده باشد. یا ضعف در غضروفهای نوک بینی و ایجاد زاویه نامناسب بین نوک بینی و لب بالا از دیگر شرایط نیازمند به عمل ترمیمی بینی هستند. میزان موفقیت جراحی ترمیمی بستگی به این دارد که اگر توسط جراح ماهر و با تجربه انجام شود، درصد موفقیت بسیار بالا رفته و نوک بینی به شکلی پایدار و زیبا اصلاح میشود.
مزایا و معایب عمل ترمیمی بینی
+ نتایج دائمی و بهبود ظاهر کلی بینی.
+ بازیابی عملکرد بینی در صورت وجود مشکلات تنفسی ناشی از افتادگی.
— نیاز به جراحی مجدد که ممکن است زمان بهبودی طولانیتری داشته باشد.
— هزینه نسبتاً بالاتر نسبت به روشهای غیرجراحی.
— وجود تورم و کبودی که ممکن است چند هفته تا چند ماه باقی بماند.
روشهای غیر جراحی (موقتی)
- تزریق فیلر: در برخی موارد، تزریق فیلر میتواند برای اصلاح افتادگی خفیف نوک بینی استفاده شود. این روش موقتی بوده و معمولاً بین 6 تا 12 ماه دوام دارد.
- لیفت با نخ: در موارد خفیف، میتوان از نخهای لیفت برای بالا بردن نوک بینی استفاده کرد. نتایج این روش نیز موقتی است و معمولاً بین 1 تا 2 سال ماندگاری دارد.
مزایا و معایب روش غیر جراحی اصلاح افتادگی نوک بینی
+غیر تهاجمی و بدون نیاز به جراحی
+زمان بهبودی کوتاهتر.
+هزینه کمتر نسبت به جراحی ترمیمی.
— موقتی بودن نتایج.
— مناسب نبودن برای موارد افتادگی شدید یا مشکلات ساختاری.
میزان موفقیت ترمیم افتادگی نوک بینی
- در موارد خفیف: روشهای غیرجراحی مانند تزریق فیلر یا لیفت با نخ میتوانند بهخوبی افتادگی را اصلاح کنند.
- در موارد متوسط تا شدید: جراحی ترمیمی بهترین گزینه است و میتواند نتایج دائمی و طبیعی به دنبال داشته باشد.
- انتخاب جراح مناسب: موفقیت ترمیم به مهارت و تجربه جراح وابسته است. انتخاب جراحی با تجربه در رینوپلاستی و جراحی ترمیمی بینی ضروری است.