نبض زدن بینی بعد از عمل نشانه چیست ؟ این احساس به دلیل بیشتر شدن جریان خون و تورم که با هدف سرعت بخشیدن به روند بهبودی رخ می دهد ، اتفاق می افتد. این عارضه طبیعی بوده و بیشتر در هفته های اول تجربه می شود. سپس بین 2 تا 4 هفته کاهش می یابد. دلیل تفاوت در مدت زمان از بین رفتن این حس به متفاوت بودن شرایط فردی هر بیمار مرتبط است. استفاده از کمپرس سرد ، پایین نیاوردن سر و مصرف به موقع داروهای تجویزی ، راه درمان نبض زدن بینی به پیشنهاد جراح بینی تهران است. شایان ذکر است لزوما همه افراد این عارضه را تجربه نمی کنند.
نبض زدن بینی نشانه چیست
جراحی بینی یکی از عمل های حساس و ظریف بین اعمال جراحی بدن به شمار می رود. مانند هر عمل دیگری با عوارض و نشانه های خاص خود همراه بوده که برای برخی از افراد ممکن است به صورت نبض زدن یکطرف بینی بعد از عمل رخ دهد و حس ناخوشایندی ایجاد کند. اگر دغدغه این را دارید که علت نبض زدن بینی یا هر قسمت دیگر از آن چرا اتفاق می افتد این مطلب می تواند پاسخی برای سوال شما باشد.
توجه داشته باشید که همان طور که بخش مقدمه ذکر شد تنها شما نیستید که این تجربه را پیدا می کنید و در عین حال ممکن است اطرافیان شما چنین تجربه ای نداشته باشند. علت زدن نبض بینی به دلیل اتساع شریان های خونی و افزایش جریان خون می باشد که در ادامه به شرح بیشتری از آن می پردازیم.
افزایش جریان خون در ناحیه دلیل نبض زدن بینی بعد از عمل
هر زخم و جراحتی برای تسریع در روند التیام ، به خون و اکسیژن فراوان نیاز دارد. بنابراین هر منطقه ای از بدن که دچار جراحت سطحی یا عمیق شود ، در اولین اقدام برای بهبودی ، خونرسانی به منطقه را افزایش می دهد. از این رو شریان های خونی اتساع پیدا می کنند و این گشاد شدن به معنای افزایش جریان خون در رگ ها و تحریک عروق می باشد. همین امر علت احساس نبض زدن و همچین گرم شدن منطقه جراحی می باشد. بنابراین اگر تجربه نبض زدن بینی پس از جراحی رینوپلاستی دارید نگران نباشید و از دستکاری مدام ناحیه بپرهیزید.
نبض داشتن بینی بعد از جراحی چقدر طول می کشد؟
به طور معمول هر عارضه ای در دوران پس از جراحی و در روزهای اول شدت بیشتری دارد. مانند جوش زدن بینی بعد از عمل ، نبض زدن بینی نیز در هفته های اول بیشتر حس می شود و هر چه از روز جراحی فاصله بیشتری بگیرید ، بهبودی بیشتری پیدا کرده و در نتیجه نبض زدن طی دو الی چهار هفته بعد از عمل کاهش می یابد.
این زمان قطعی نبوده و بسته به شرایط بدن هر بیمار ، ممکن است تغییر کرده و تا چند ماه نیز ادامه داشته باشد. شرایطی که می تواند به تعویق حس کاهش زدن نبض بینی منجر شود به مواردی چون روند کند درمان و عدم رعایت نکات مراقبتی بعد از عمل ، جنس پوست بیمار که آیا ضخیم است یا خیر و تکنیک جراحی مربوط می شود.
برای دریافت مشاوره تخصصی از دکتر نیلوفر مجدی نسب درباره نبض زدن بینی ، همین حالا فرم زیر را پر کنید.
برای درمان نبض زدن بینی چه کنیم؟
جهت کم کردن نبض بینی پس از جراحی روش های ساده اما کارآمدی وجود دارد که در ادامه به توضیح آن ها پرداخته شده است.
- رعایت توصیه های بهترین جراح بینی تهران توجه دقیق به توصیه های پزشک معالج در شیوه های مراقبتی بعد از عمل و نحوه مصرف دارو و استراحت کافی داشتن ، در دست یابی به نتایج مطلوب بعد از عمل کمک کرده و روند بهبودی شما را سرعت می بخشد. احساس نبض زدن بینی بعد از عمل یک عارضه طبیعی و حس موقتی است. به شرطی که تمام نکات موثر در کاهش آن را جدی بگیرید. در غیر اینصورت درمان به تعویق می افتد.
- استفاده از کمپرس سرد: قرار دادن یک بسته سرد روی موضع به کاهش تورم و التهابات کمک می کند و باعث کم شدن احساس نبض در بینی جراحی شده می شود. توجه داشته باشید که بسته سرد را به صورت مسقتیم روی محل قرار ندهید. آن را در یک حوله یا پارچه بپیچید و سپس به آرامی و بدون هیچ فشار اضافه ای روی بینی قرار دهید.
سایر مراقبت های درمانی نبض زدن بینی
- خم نکردن سر به سمت پایین: در روزهای ابتدایی بعد از عمل از انجام هر کاری که به تشدید فشار به بینی بیانجامد خودداری کنید. در نتیجه نباید سر خود را به سمت جلو و پایین خم کنید. بلکه با بالا نگه داشتن سر می توانید به کاهش تورم و التهاب در بینی کمک کنید. زیر سر خود را نیز باید بلند نگه دارید. هنگام خواب از دو بالش برای زیر سر استفاده کنید که به بینی فشار وارد نشود. سر باید در سطحی بالاتر از بدن قرار داشته باشد.
- مصرف به موقع داروهای تجویزی: جراح بینی ، دکتر نیلوفر مجدی نسب با هدف کنترل درد و ورم و هر عارضه دیگر بعد از عمل ، داروهای ضد التهابی تجویز می کند. بهتر است در مصرف داروها دقت نظر به خرج داده و از دستکاری زمان و دوز دارو اجتناب کنید. سهل انگاری در مصرف داروها می تواند روند بهبودی و کاهش نبض زدن را کند کرده و درمان عوارض به طول بیانجامد.
- خودداری از فعالیت های سنگین: در هفته های اولیه بعد از عمل بینی باید استراحت کرده و در صورت انجام فعالیت ، تحرک خود را به انجام کارهای سبک محدود کنید. انجام فعالیت های پر تحرک و سنگین مانند ورزش ، فشار خون را افزایش داده و ضربان قلب را بالا می برند. همان طور که گفته شد افزایش فشار خون به افزایش نبض زدن بینی کمک می کند.