تهوع بعد از عمل بینی

یکی از عارضه های جانبی رینوپلاستی که برخی افراد آن را تجربه می کنند ؛ تهوع بعد از عمل بینی می باشد. حالت تهوع پس از جراحی بینی ، علل مختلفی دارد اما به طور معمول عواملی اعم از استرس جراحی ، داروی بیهوشی و داروهایی که به منظور کنترل درد می بایست پس از عمل به مصرف برسند ؛ از جمله مواردی هستند که به ایجاد این عارضه دامن می زنند. در خصوص تهوع بعد از رینوپلاستی باید اشاره داشت که این عارضه غالبا نگران کننده نمی باشد ، زیرا مقطعی بوده و پس از بازه زمانی کوتاهی برطرف می شود ؛ چرا که در واقع احساس تهوع بعد از پروسیجرهای جراحی ، ناشی از واکنش طبیعی بدن نسبت به عمل می باشد و امری بدیهی است. اما با این حال با توجه به این که حالت تهوع منجر به ایجاد احساسی ناخوشایند در افراد می شود ، پزشکان جهت به حداقل رساندن آن تدابیر لازم را به کار گرفته و راهکارهایی از قبیل تجویز داروهای ضدتهوع را در نظر می گیرند. برای کسب اطلاعات جامع تر در خصوص مقوله حالت تهوع بعد عمل بینی و آشنایی با راه های رهایی از آن ، خواندن این نوشتار را از دست ندهید.

 

تهوع بعد از عمل بینی

 

علت حالت تهوع بعد از عمل بینی

همان طور که در ابتدای مقاله بیان نمودیم ، تهوع پس از جراحی بینی متأثر از پارامترهای مختلفی می باشد ؛ در این بخش از مقاله به مهم ترین علل مینه ساز حالت تهوع بعد از عمل بینی اشاره داشته ایم و برای درک بهتر شما توضیحاتی پیرامون هر یک ارائه کرده ایم.

  • استرس : اکثر افرادی که قصد انجام رینوپلاستی دارند ، قبل از عمل دچار ترس و اضطراب می شوند که یکی از علل آن ، ترس از اتاق عمل است و مسئله دیگر ، نگرانی بابت نتیجه جراحی می باشد. حال آن که از این مسئله می توان به عنوان یکی از عوامل اصلی در ایجاد احساس تهوع یاد کرد.
  • نوسانات هورمونی بدن : پس از فرآیند جراحی ، بدن (خصوصا معده) دستخوش تغییراتی می شود ؛ این تغییرات معمولا سبب می شوند ترشحات معده دچار تغییر شده و به این ترتیب فرد را با احساس تهوع و حتی گاها با استفراغ روبرو می سازند.
  • دارو : به طور کلی مصرف داروی بیهوشی و نیز داروهای مسکن که بیمار بعد از عمل می بایست آن ها را به مصرف برساند ؛ یکی از مهم ترین عواملی هستند که در ایجاد حالت تهوع بعد از رینوپلاستی دخیل هستند.

حالت تهوع بعد عمل بینی تا چند وقت ادامه دارد؟

احساس تهوع پس از جراحی بینی تا 24 ساعت ابتدایی بعد از  جراحی ، تشدید شده و در صورت تبعیت از دستورات مراقبتی جراح و پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سنگین ، استراحت کردن به میزان کافی و مصرف فراوان مایعات ؛ از روز دوم بعد از جراحی رو به افول گذاشته و تدریجا از شدت آن کاسته می شود.

دقت داشته باشید چنانچه پس از گذشت یک هفته از عمل بینی ، همچنان دچار حس تهوع شدید و حالت تهوع تان از بین نرفت ؛ باید سریعا پزشک خود را در جریان قرار دهید.

درمان تهوع بعد از عمل بینی

یکی از پرتکرارترین سوالاتی که در خصوص جراحی زیبایی بینی به دفعات درباره آن پرسیده می شود ؛ این است که برای حالت تهوع بعد از عمل بینی چه باید کرد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم با پیروی از دستورالعمل های مهمی که جراح بینی توصیه می کند ؛ می توان از وقوع این عارضه پیشگیری به عمل آورده و یا ریسک بروز آن را به کمترین میزان ممکن رساند. مهم ترین این توصیه ها از قرار ذیل می باشند :

مصرف به موقع داروی مسکن

درد ناشی از جراحی بینی یک از پارامترهایی است که به احساس تهوع بعد از عمل بینی منتج می گردد. شما عزیزان با مصرف داروهایی که پزشک تان تجویز نموده و کنترل و مدیریت درد می توانید از بروز حالت تهوع پیشگیری کیده و یا آن را به کلی درمان کنید.

قرص ضد تهوع بعد از عمل بینی

از دیگر راه حال موثر در راستای جلوگیری و یا رفع حالت تهوع بعد از عمل بینی ، به مصرف رسانیدن داروهای ضدتهوع می باشد که جراح برای تان تجویز نموده است.

رژیم غذایی سالم و سبک

غذاهای ترش و غذاهایی که ویژگی اسیدی دارند ، می توانند سبب تشدید حس تهوع شوند ؛ لذا در روزهای ابتدایی پس از عمل ، صرفا غذاهای سبک و نرم میل کنید.

استراحت کافی

استراحت به میزان کافی و خودداری از انجام فعالیت های سنگین ، می تواند در پیشگیری از حالت تهوع و یا کنترل آن کمک کننده باشد.

در نهایت این که چنانچه به میزان کافی آب نوشیده و از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین و نوشیدنی های صنعتی بپرهیزید و از کلیه دستورات توصیه شده توسط جراح تبعیت کنید ؛ می توانید دوره بهبودی خود را راحت سپری کنید.

دکتر نیلوفر مجدی نسب

دکتر نیلوفر مجدی نسب هستم ؛ فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه جندی شاپور اهواز و فارغ التحصیل تخصص گوش و حلق و بینی و سر و گردن با رتبه برتر از دانشگاه شهید بهشتی تهران و عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران  هستم.  خوشحالم که توانستم در زمینه  زیبایی و درمانی عمل جراحی های موفق  داشته باشم. 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها