افرادی که به بیماری های خاص از جمله بیماری قلبی دچار هستند ، معمولا برای انجام جراحی های زیبایی نظیر جراحی زیبایی بینی ( رینوپلاستی ) که یک جراحی غیراورژانسی است و صرفا برای رفع نقائص ظاهری بینی انجام می پذیرد ؛ با این سوال روبرو می شوند که آیا امکان انجام جراحی بینی در بیماران قلبی وجود دارد یا خیر؟ اگر خود و یا اطرافیان تان مبتلا به بیماری و ناراحتی های قلبی هستید و در عین حال تمایل دارند بینی خود را جراحی کنید ، اما سوال فوق الذکر ذهن تان را درگیر کرده است ؛ تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.
آیا جراحی بینی در بیماران قلبی ممنوعیت دارد؟
داشتن یک بینی زیبا و متناسب با کلیه عناصر صورت ، سبب می شود سایر مؤلفه های صورت شما بهتر خودنمایی کرده و بر جذابیت چهره تان افزوده شود. یکی از شروط انجام عمل زیبایی بینی یا همان رینوپلاستی ، این است که فرد از لحاظ جسمی از سلامت کامل برخوردار باشد. حال این سوال پیش می آید که آیا در صورت ابتلا به بیماری قلبی می توان مبادرت به انجام عمل بینی نمود؟
در پاسخ به این سوال باید اشاره داشت که در خصوص انجام این جراحی در مبتلایان به ناراحتی های قلبی ، نظرات مختلفی وجود دارد ؛ اما اکثریت جراحان بینی بر این باورند که انجام رینوپلاستی در این دسته از افراد مشکل خاصی ایجاد نخواهد کرد ، اما در برخی موارد ممکن است سبب بروز پیامدهایی شود.
افرادی که با بیماری های قلبی دست و پنجه نرم می کنند و قصد دارند تحت جراحی بینی قرار گیرند ، پیش از هر چیز باید با پزشک معالج خود (متخصص قلب) مشورت نمایند و در صورت تایید ایشان ، به یک جراح بینی حاذق و باتجربه که بتواند با در نظر داشتن شرایط خاص این افراد ، عمل بینی را به بهترین نحو به انجام برساند ؛ مراجعه نمایند تا به این ترتیب از ریسک بروز عوارض جراحی کاسته و به بهینه ترین نتایج دست یابند.
جراحی بینی در بیماران قلبی چگونه انجام می شود؟
در حالت کلی جهت انجام جراحی زیبایی بینی ، لازم است که فرد تحت بیهوشی عمومی قرار گیرد ؛ البته ناگفته نماند که در برخی شرایط خاص ؛ از جمله حساسیت به داروی بیهوشی ، ممکن است بسته به صلاحدید پزشک ، این جراحی تحت بی حسی موضعی انجام پذیرد.
در افراد با بیماری های قلبی ، غالبا بیهوشی کامل ایجاد مشکل می کند و حتی در مواردی ممکن است در ریکاوری بیمار و احیاء او اختلال ایجاد شده و جان او به مخاطره بیفتد ؛ از این رو عموما در بیماران قلبی توصیه می شود این جراحی تحت بی حسی موضعی انجام شود.
اما در مواردی که بیهوشی در این قبیل افراد ، مشکل خاصی در پی نداشته باشد ؛ جراح از طریق بیهوشی عمومی مبادرت به انجام عمل بینی می نماید.
در هر حال این جراحی ، چه از طریق بیهوشی انجام شود و چه از طریق بی حسی انجام گیرد ؛ نیاز است که متخصص بیهوشی ، دائما وضعیت قلب بیمار را در طول عمل ، کنترل کند و جراح بینی را از وضعیت قلب بیمار مطلع سازد تا خطری برای او حادث نگردد.
توصیه های مراقبتی قبل از جراحی بینی در بیماران قلبی
هرچند انجام جراحی بینی در مبتلایان به بیماری های قلبی ، مشکلی به دنبال ندارد ؛ اما لازم است این افراد پیش از عمل بینی حتما نسبت به رعایت یکسری دستورالعمل های مراقبتی که پیش از جراحی و در جلسه مشاوره ، جراح در اختیارشان قرار می دهد ، پایبند باشند و به درستی از این پروتکل ها تبعیت کنند. در ادامه به بررسی اقدامات قبل از رینوپلاستی در افراد مبتلا به بیماری قلبی پرداخته ایم.
- مبتلایان به ناراحتی های قلبی می بایست از چند هفته پیش از عمل بینی ، نسبت به ترک کامل مصرف دخانیات اقدام نمایند و از مصرف هر گونه ماده دخانی بپرهیزند. البته شایان ذکر است که قطع مصرف سیگار قبل از عمل بینی ، باید توسط تمامی متقاضیان این جراحی مورد توجه قرار گیرد و از دو هفته پیش از عمل کنار گذاشته شود ؛ اما تاکید به اجتناب از مصرف سیگار و دخانیات ، در افرادی که به بیماری قلبی دچار هستند ، بیش از سایرین است و حتی گاها لازم است این افراد از یک ماه قبل از رینوپلاستی ، سیگار و دخانیات را به طور کامل ترک نمایند.
- مصرف داروهایی که منجر به رقیق شدن خون می شوند ؛ نظیر بروفن ، آسپرین و غیره ؛ سبب می شود که جریان خون شما رقیق شده و بدین ترتیب ریسک خونریزی در حین جراحی تشدید گردد. قطع مصرف این قبیل داروها از دو هفته قبل از عمل بینی تا دو هفته پس از آن از الزامات جراحی بینی می باشد ؛ اما اهمیت ترک آن ها در افراد مبتلا به مشکلات قلبی بیشتر از دیگر افراد است.
- برخی افراد به داروهای بیهوشی آلرژی (حساسیت) دارند ، این افراد لزوما بیماری خاصی ندارند ؛ اما به خاطر حساسیتی که به آن دچار هستند ؛ می بایست جراح بینی خود را قبل از جراحی ، از این موضوع باخبر سازند تا در حین عمل دستخوش پیامدهای ناگوار نگردند. دقت داشته باشید چنانچه این افراد علاوه بر حساسیتی که به داروی بیهوشی دارند ، درگیر بیماری قلبی نیز باشند ؛ احتمال آن که در طول جراحی ، دچار خطرات بالقوه شوند بسیار زیاد است ؛ لذا بیماران مبتلا به مشکلات قلبی چنانچه نسبت به داروی بیهوشی نیز حساسیت دارند ، به هیچ وجه نباید این مسئله را از جراح خود پنهان کنند و اکیدا توصیه می شود حتما ایشان را نسبت به این امر آگاه سازند.