ورزش بعد از جراحی بینی

ورزش بعد از جراحی بینی یکی از دغدغه هایی است که بسیاری از افرادی که به‌تازگی عمل بینی را انجام داده‌اند یا قصد دارند تحت این عمل زیبایی بینی قرار بگیرند با آن روبرو می شوند. زمان مناسب از سرگیری و آغاز ورزش بعد از عمل بینی و نیز نکات احتیاطی ورزش بعد از رینوپلاستی مواردی هستند که لازم است درباره آنها اطلاعات کافی به دست بیاورید تا در کنار احساس خوب سلامت و تندرستی با شروع به موقع فعالیت‌های ورزشی ، در حفظ نتیجه جذاب به دست آمده از عمل زیبایی بینی تان نیز گام صحیحی را بردارید. حرکت در مسیر درست در این خصوص طبیعتاً می تواند در سایه راهنمایی های یک جراح بینی خوب محقق شود. دکتر نیلوفر مجدی نسب بهترین جراح بینی تهران ، با ارائه رهنمودهای مفید ، بیماران ورزشکار خود را راهنمایی می کند.

 

ورزش بعد از جراحی بینی - دکتر نیلوفر مجدی نسب

ورزش کردن بعد از عمل بینی

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که چه زمانی بعد از عمل ورزش کردن را شروع کنیم؟ به طور کلی داشتن فعالیت های عادی و روزانه مانند پیاده روی بعد از عمل و گذراندن دوره نقاهت ، تاثیر منفی نداشته اما حدود دو الی سه ماه بعد از عمل بینی نباید ورزش های سنگین از جمله بدنسازی ، شنا، دو و غیره انجام داد. علت آن نیز وارد شدن فشار به بینی امکان ورم یا آسیب های دیگر نظیر وارد شدن ضربه به بینی می باشد. همچنین دیگر علتی که شما نباید بعد از عمل بینی ورزش کنید این است که استخوان بینی حدودا به 6 هفته زمان نیاز دارد که به طور کامل جوش خورده و بهبود یابد. بنابراین اجازه دهید این مدت زمان سپری شده و سپس و فعالیت های ورزشی را آغاز کنید.

مهمترین نکات جهت ورزش بعد از عمل بینی

گرم کردن از لازمه های هر ورزشی است که نیاز به فعالیت زیاد دارد ؛ خاطر جمع باشید که فشار بر روی بینی وارد نشده و امکان ضربه خوردن آن حداقل است. علاوه بر آن خم شدن پایین نگه داشتن طولانی مدت صورت ، با وزنه کار کردن و شیرجه زدن از فعالیت های ممنوعه بوده که باید صد درصد از آن پرهیز کنید. همچنین رابطه جنسی و فعالیت هایی که باعث نفس نفس زدن شما می شود محدود کرده تا دوره نقاهت شما کامل به پایان برسد.

پیاده روی و راه رفتن بعد از عمل بینی

بعد از جراحی بینی هر تمرین و فعالیت‌ ورزشی به دلیل فشاری که به بینی وارد می کند و نیز بالا بردن فشار خون ، ممنوع است؛ اما پیاده‌روی سبک بعنوان ملایم ترین ورزش بعد از عمل بینی ، یک یا چند روز بعد از جراحی دماغ توصیه می‌ شود. این کار کمک می کند تا از شکل گیری لخته خون در پاها جلوگیری به عمل آمده و با جریان یافتن بهتر خون در رگ ها ، روند بهبود ، با موفقیت بیشتری انجام شود.
اما دقت داشته باشید که اگر احساس سرگیجه داشتید به صدای بدن خود گوش دهید و اصلا به خودتان فشار وارد نکنید.
این ورزش بعد از جراحی بینی باید آهسته باشد و دویدن حتی آهسته در هفته اول اکیدا ممنوع است. باید طوری پیاده روی کنید ‌که ضربان قلبتان بالا نرود. پیاده روی سبک در خانه به مدت ۲۰ دقیقه به شکلی ملایم به بهبود گردش خون و تسریع روند بهبود کمک می‌کند و از ایجاد حس تنبلی و کرختی جلوگیری می نماید.

چه مدت بعد از عمل زیبایی بینی میتوان بدنسازی کرد؟

در خصوص دستورات مربوط به بدنسازی در مجموعه ورزش بعد از عمل بینی لازم است حداقل تا ۶ هفته پس از عمل زیبایی بینی ، ورزش های سنگین از جمله بدنسازی یا وزنه برداری انجام ندهید. بعد از عمل کردن بینی زمانی می توانید بدنسازی را شروع کنید که جراح خوب بینی به شما اجازه این کار را دهد. شروع زودهنگام وزنه زدن بعد از عمل رینوپلاستی می‌تواند به بینی شما فشار زیادی بیاورد و عوارضی مثل خونریزی را ایجاد کند. این فعالیت ورزش بعد از جراحی بینی فشار خون را افزایش می دهد و در جریان خون به بینی اختلال ایجاد کند،‌ در ممکن است پروسه ریکاوری و بهبودی شما را مختل کند.

چه مدت بعد از عمل بینی می توان به باشگاه رفت ؟

اغلب ۶ هفته طول می‌کشد تا زخم های جراحی التیام یابد و اگر می خواهید ورزش بعد از جراحی بینی را از سر بگیرید و ورزش شما رزمی است یا فوتبالیست هستید باید برای مدت زمان طولانی تری از این ورزش ها فاصله بگیرید.
در طول دوره بهبود تنها تمرینات ساده ، کم‌فشار ، آهسته و بدون نیاز به خم شدن ، مجاز هستند و ورزش‌هایی مثل ایروبیک ، بدنسازی ، بوکس و غیره خصوصاً در ماه اول ممنوع است.

ورزش های هوازی پس از عمل بینی

تا ۴ الی ۶ هفته بعد از عمل جراحی بینی ، ورزش هوازی خصوصاً دویدن و دوچرخه‌ سواری به جز پیاده‌ روی ممنوع است. بینی‌تان در طول دوره بهبود نیاز به استراحت دارد و آمادگی ورزش بعد از جراحی بینی را ندارد و با توجه به اینکه ورزش ایروبیک و هوازی نیاز به اکسیژن بیشتری دارد می تواند عوارض بعد از جراحی بینی از قبیل تورم و التهاباتِ داخل بینی بعد از عمل را تشدید کرده و آسیب‌زا باشد.

شنا بعد از جراحی بینی

تا زمانی که پوست خارج و داخل بینی‌ به‌طور کامل بهبود پیدا نکرده است ، شنا به عنوان ورزش بعد از جراحی بینی تا مدتی ممنوع است. نباید در استخر شنا کنید. این دوره بهبود معمولاً ۳ تا ۴ هفته طول می کشد. علت اجتناب از رفتن به استخر و دریا ، پیشگیری از بروز خطر آلودگی و عفونت در بینی و مهم تر آن ضربه وارد شدن به بینی در هنگام شنا می باشد. بنابراین شنا کردن تا سه ماه ممنوع است.

یوگا بعد از جراحی بینی

هر چند در ظاهر به نظر می رسد که یوگا یک ورزش ملایم است و بعنوان ورزش بعد از جراحی بینی ، خطرناک به نظر نمی رسد و فشاری به بدن وارد نمی کند ولی با توجه به اینکه در طول انجام این فعالیت ورزشی بعد از عمل بینی ، سر خم می شود ، جریان بیشتری از خون به ناحیه سر و بینی انتقال پیدا می کند. این جریان یافتن خون به سمت بینی ، ممکن است این عضو تازه جراحی شده را در معرض آسیب قرار داده و نتیجه عمل را مختل کند. بنابراین بهتر است در خصوص زمان از سر گیری و شروع این ورزش حتماً از پزشک خود کسب تکلیف کنید.

خطرات و عوارض ورزش بعد از جراحی بینی

با مطالعه مطالب فوق حتماً متوجه شده اید که فعالیت های ورزشی سنگین و شدید می تواند بینی را در معرض خطر خونریزی ، کبودی و سایر عوارض قرار داده و بر نتیجه عمل شما تأثیر منفی بگذارد.
اجتناب از ورزش کردن بعد از جراحی بینی علاوه بر کنترل ضربان قلب و فشار خون ، از لحاظ محافظت از بینی در برابر آسیب و ضربه احتمالی نیز بسیار اهمیت دارد. بنابراین بهتر است برای شروع فعالیت های ورزشی خود بعد از عمل بینی کمی صبر و حوصله به خرج دهید تا نتیجه زیبای خلق شده در بینی شما در معرض آسیب قرار نگیرد.

ورزش بعد از عمل بینی چه عوارض و خطری دارد؟

شاید تصور کنید که وارد شدن فشار بر عضله ها هیچ ربطی به بینی نداشته و شما می توانید راحت ورزش کنید؛ اما باید در نظر داشته باشید که فعالیت ها ، نحوه تنفس و غیره از عوامل موثر بر بینی هستند که فشار بر بینی ایجاد می کنند. فشار ناشی از این فعالیت ها می تواند باعث افزایش گردش خون شده و در نتیجه ورم ، کبودی و دوره بهبودی را افزایش دهد.
علاوه بر آن عوارضی همچون امکان وارد شدن ضربه در برخی ورزشهای گروهی یا حتی بدنسازی خطر شکستن بینی و عوارض از قبلی آن به همراه خواهد داشت.

دکتر نیلوفر مجدی نسب

دکتر نیلوفر مجدی نسب هستم ؛ فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه جندی شاپور اهواز و فارغ التحصیل تخصص گوش و حلق و بینی و سر و گردن با رتبه برتر از دانشگاه شهید بهشتی تهران و عضو انجمن جراحان پلاستیک ایران  هستم.  خوشحالم که توانستم در زمینه  زیبایی و درمانی عمل جراحی های موفق  داشته باشم. 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها